انواع نمودارها در تحلیل تکنیکال
انواع نمودارها در تحلیل تکنیکال
برطبق نظریه داو جونز تحلیل تکنیکال برسه اصل استواراست.
1- همه چیز در بازار براساس قیمت است
2- الگوهای مشخصی در بازاروجود دارند
3- تاریخ تکرارمی شود
تحلیلگران تکنیکال با استفاده از علم روانشناسی جامعه و بازار والگو های شکل گرفته ی تکراری بر روی نمودارها حرکات جاری بازار را بررسی و حرکات بعدی بازار را پیش بینی می کنند.
تحلیلگران برای ورود به معاملات خرید و فروش ، نمودارهای مختلف را بررسی وبا توجه به شرایط بازار،فرصت های معاملاتی با سود فراوان را بدست می آورند.
همه افرادی که از تحلیل تکنیکال برای بررسی بازارهای مالی استفاده میکنند، هر ساعت یا هر روز، قیمتها را بررسی و نمودار این تغییرات را ترسیم میکنند ، و با استفاده از این نمودارها وضعیت بازار را در بازه های زمانی مختلف پیش بینی ، و تصمیات مالی را اجرا می کنند.
پرکاربرد ترین نمودارهایی که در تحلیل تکنیکال استفاده می شود بر سه نوع است.
1- نمودارهای خطی (Line Chart)
2- نمودارهای میلهای(Bar Chart)
3- نمودارهای شمعی (Candlestick Chart)
نمودار( OHLC)
مخفف OPEN HIGH LOW CLOSE به معنای شروع معامله ، بالاترین قیمت ، پایین ترین قیمت و قیمت بسته شده .
این نمودارها نوسان قیمت را در قالب یک میله و یا شمع در یک دوره خاص نشان می دهند.
اصطلاح دوره زمانی (THME FRAIM)
تایم فریم به معنی یک دوره زمانی معین است که در زمان مشخصی شروع و پایان مییابد
تایم فریم را می شود کوچکترین بخش نمودار در نظر گرفت که اطلاعاتی مانند : شروع معامله ، بالاترین قیمت و پایین ترین قیمت و در نهایت قیمت بسته شده را در اختیار تحلیل گر قرارمی دهد.
نمودار خطی (Line Chart)
ابتدایی ترین وساده ترین نمودارها در تحلیل تکنیکال « نمودارهای خطی »هستند که فقط قیمت نهایی معاملات را در هر تایم فریم ثبت می کنند.
نمودارهای خطی از دو محور تشکیل شده اند . معمولا محور افقی را «زمان »که با “x” و محور عمودی را «قیمت » که با “y”نشان می دهند .
مثلا” یک نمودار خطی در تایم فریم یکروزه ، درهر روز فقط یک نقطه بر روی نمودار نشان می د هد و این نقطه آخرین قیمت بسته شده در آن روز است.
که با اتصال نقاط بدست آمده در روزهای متوالی تایم فریم یک روزه بدست می آید.
2-نمودار میلهای (Bar Chart)
با توجه به استراتژی که برای معاملات در نظر می گیریم و این که چه نوع تایم فریمی نیاز داریم (تایم فریم یک ساعته ، یکروزه یا یک هفته ) نمودار میله ای می تواند نشان دهنده تغییرات قیمتی در دوره زمانی مورد نیاز ما باشد.
هرتایم فریم یک میله را نشان می دهد که « OHLC» بر روی آن مشخص است.
نمودارهای میلهای ممکن است توسط رنگها نشانه گذاری شده باشند.
اگر قیمت بسته شده بالاتر از قیمت باز باشد ممکن است میله به رنگ سیاه یا سبز و اگر قیمت بسته پایینتر از قیمت باز باشد ممکن است میله به رنگ قرمز نشانه گذاری شده باشد.
در بسیاری از پلتفرمهایی که نمودار ارائه میکنند، کاربران میتواند این رنگها را به دلخواه خود تغییر دهند.
میله های بلند عمودی در نمودار میله ای ، نمایانگر اینست که بین قیمت بالا و قیمت پایین تفاوت زیادی وجود دارد، یعنی در طول این دوره زمانی نوسان قیمت زیاد بوده است و بلعکس میله های کوتاه نشان دهنده نوسانات اندک هستند.
موقعیت قیمت بسته شده نسبت به بالاترین و پایین ترین قیمت نیز اطلاعات ارشمندی در اختیار تحلیلگر می گذارد.
3-نمودار شمعی (Candlestick Chart)
این نمودارها بسیار شبیه شمع است، به همین دلیل به ان آن شمعدان ( Candlestick ) میگویند.
کاربرد این نمودارها در بازار ارزهای دیجیتال راحت تر و تفسیر آن ساده تر از دو نمودار دیگر است و همچنین اطلاعاتی بیشتری در اختیار تحلیلگران قرارمیدهد .این نمودار هم مانند نمودار میله ای نقاط OHLC را نمایش می دهد .
در نمودارشمعی هر تایم فریم نمایانگر یک دوره زمانی است و سیر صعودی یا نزولی بودن قیمت را از رنگشان می شود براحتی تشخیص داد.